TALLEr D'HISTÒRIA DE CELRÀ

El TALLER D'HISTÒRIA DE CELRÀ us dona la Benvinguda

El Taller d'Història de Celrà és una associació cultural d'àmbit municipal, constituïda el 1993, per tal d'estudiar, protegir i promocionar el patrimoni històric, arquitectònic, arqueològic, etnològic i cultural de Celrà. L'entitat ha realitzat diferents publicacions, xerrades, exposicions i sortides per difondre el ric patrimoni celranenc.

Actualitat

30 d'agost de 2023

Us comuniquem que hem fet una SOL·LICITUD a l'Ajuntament de Celrà de REOBERTURA D'UN CAMÍ TANCAT AQUEST ESTIU i la seva restitució al patrimoni públic del poble

Veure instància presentada

 http://www.tallerhistoriacelra.cat/qui-som/transparència/queixes-suggeriments-peticions-i-notificacions

12 de setembre de 2023:

Continuació:

Resposta de l'Alcalde de Celrà i informació addicional

18 de setembre de 2023:

Reunió amb l'Alcalde de Celrà, la Secretaria de l'Ajuntament i l'Aparellador municipal.

Conclusió: es revisarà la titularitat del camí i s'ens comunicarà resultat.

30 de novembre de 2023:

Pendent de resposta.

Ruta per l'aeròdrom republicà de Celrà

El Museu d'Història de Girona ha organitzat el 3 de juny de 2023 una activitat de recuperació de la memòria d'uns dels aeròdroms republicans a Girona durant la Guerra Civil:

L'aeròdrom de Celrà, emplaçat a la zona de regadiu del pla de Celrà, situada entre el marge dret del riu Ter i la sèquia Vinyals. Una part dels terrenys del camp d'aviació pertanyia al terme municipal de Bordils. La superfície total que ocupava era de 126, 39 ha.

Aquest camp va ser bombardejat diverses vegades i encara conserva els refugis antiaeris i els polvorins de l'exèrcit republicà. 

Realització: Artemi Rossell Ferrer, autor del llibre "El camp d'aviació de Celrà 1936-1939" i David García Algilaga, autor del llibre "Ales negres i xampinyons. Bombardeigs i refugis. Figueres, 1936-1939"" i coautors 'd'Aeròdroms Republicans de Girona, 1936-1939'. 

Organitzat: Museu d'Història de Girona. Ajuntament de Girona. 

Hi col·labora: Ajuntament de Celrà. 

Amb el suport de: Diputació de Girona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

El Taller d'Història de Celrà ha apostat per millorar la comunicació de l'entitat amb les persones associades utilitzant els diferents canals electrònics (web, correu electrònic, WhatsApp, Instagram, Twitter, Facebook, YouTube) i així disposar una relació sense papers, augmentant l'eficàcia, l'eficiència i estalviant costos de correu postal.

Per aquest motiu us demanem, si encara no ho heu fet, ompliu el formulari d'autorització per rebre informació ►

NOVETATS

CELRÀ DESAPAREGUT

A la venda el darrer llibre d'autoria del Taller d'Història de Celrà l'any 2023, CELRÀ DESAPAREGUT, de la col·lecció Catalunya Desapareguda.

El llibre "CELRÀ DESAPAREGUT", recull més de 170 fotografies de carrers, indrets, oficis i persones de temps passats de Celrà. Des dels primers anys del segle XX i fins a les seves darreres dècades, aquestes imatges ens ajuden a constatar la gran transformació que ha sofert el poble, tant en l'àmbit urbanístic, com social, laboral, paisatgístic i religiós. Gràcies a l'arxiu fotogràfic de l'entitat i de particulars que ens han deixat fotografies, hem pogut aplegar i publicar aquestes velles imatges.

Per fer un tastet podeu visualitzar els següents vídeos: